Uygun Fiyat Kaliteli Ürün
Toptan ve Perakende Elektrik Malzemeleri

Tüm projeleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilediğiniz ürünü online mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Solar Panel Çeşitleri Nelerdir?

  Solar paneller güneş enerjisini elektrik kaynağı olarak kullanmak isteyen tüketicilerin yaşam alanlarında kurdukları sisteme verilen isim olarak karşımıza çıkıyor. Yaşam kalitesini yükseltmesiyle ve doğaya zarar vermeden enerji üretimini sağlamasıyla bilinen güneş enerjisi, günümüzde yaygın olarak kullanılıyor. Solar panellerin seçimi konusunda tercih yapmak için, sistemin kurulacağı yaşam alanları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak gerekiyor.   Bu bilgiye sahip olduktan sonra hangi panelleri kullanacağınız konusunda genel bir kanıya varabilirsiniz. Güneş panelleri de içerik özelliklerine göre temel olarak dört ana modele ayrılıyor. Bu özelliklerin potansiyel kullanıcı tarafından bilinmesi, bilinçli yatırım yapılmasının önünü açıyor.  

Güneş Panelleri Hangi Alanlarda Kullanılır?

  Güneş enerjisiyle elektrik üretimi, bulunduğunuz ortamdaki hava kirliliği oranının gözle görülür oranda azalmasını sağlar. Bu sayede hem elektrik tüketiminde hem de sağlıklı yaşam alanı yaratmak konusunda solar panel sistemi tüketicilere yardımcı olacaktır. Güneş panellerinin çeşitleri ise şunlar:  

  • Monokristal güneş panelleri,
  • Polikristal güneş panelleri,
  • İnce film güneş panelleri ve,
  • Esnek güneş panelleri.

 

Monokristal Panellerin Özellikleri

  Güneş enerjisi sisteminin kurulacağı yaşam alanının ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisine diğer panel modellerine göre en çok sahip olan ürün olarak bilinir. Bu nedenle fiyatları yüksek bir modeldir. Güneş enerji sistemine geçmek isteyen tüketicileri elektrik faturası ödeme yükünden kurtulur. Solar panellerin ömrü otuz yıla kadar çıkabilir. Bu nedenle tek seferde yapacağınız bu yatırım uzun ve kısa vadede karşılığını verir.  Kullanılacak elektrik wattı yüksekse ve uzun vadede bir çözüm aranıyorsa, monokristal modellerin kullanılması tercih edilir.   Güneş panellerinin verimliliği bakımından güçlü olmasını sağlayan silikon yapısı, sistemin devamlılığını sağlar. Monokristal panellerin silikon yapısı saf özelliğini koruduğu için en iyi elektrik üreten panel modeli olduğu bilinir. Bu modeller kırsal alanlarda elektrik üretimi ve akıllı sulama uygulamalarında daha çok kullanılır. Bunun yanı sıra şehirlerde güneş enerjisi üretimi için tüketiciler tarafından tercih edilen paneller arasında en kalitelisi olmasıyla bilinir.  

Polikristal Panellerin Özellikleri

  Sektörde hala en çok tercih edilen modeller arasında yer alan Polikristal paneller, monokristal modellere göre performansı düşük paneller olarak bilinir. İçindeki silikonun saflığı, monokristal yapılara göre daha düşüktür. Fiyat bakımından daha uygun modeller olan Polikristal paneller kullanım söz konusu olduğunda aynı performansı vermez. Yaşam alanlarının sürekli kullanıldığı durumlarda Polikristal yapıdaki paneller tüketicilere sıkıntı yaratabilir. Bu tür paneller genellikle dönemsel kullanılan yaşam alanlarında görülür. Tüketicilerin yazlıkları, yayla evleri vb. Polikristal panellerin kullanıldığı alanlar arasında yer alır.  

İnce film Güneş Panelleri Özellikleri

  Güneş panel modelleri arasında en az kullanıma sahip ince film solar panelleri, çok yer kaplamasıyla, verimi bakımından içlerinde en az elektriği üretmesiyle ve hava şartlarına en az dayanıklı olan model olmasıyla tüketiciler tarafından tercih edilmeyen modeller arasında yer alır.  

Esnek Güneş Panelleri Özellikleri

  Esnek Solar paneller her alanda kullanımlarının rahatlıkla gerçekleştirilmesi özelliğiyle öne çıkar. Esnek yapısı sayesinde montajı kolaylıkla sağlanır. Esnek güneş panelleri tercihe göre monokristal veya polikristal yapıda olabilirler. Esnek panellerin monokristal yapıya sahip olan modelleri konutların enerji üretimi için yapılan yatırımlarda bilinçli tüketicilere tavsiye edilir.   Bu tür paneller hafif olması ve hava şartlarına dayanıklı yapılara sahip olması yönüyle öne çıkar. Taşınabilir olması sayesinde tüketiciler doğa yürüyüşlerinde veya kamp alanlarında seyyar olarak bu panelleri kullanabilirler. Özellikle yat ve tekne gibi güçlü elektrik enerjisine ihtiyaç duyan ve montaj alanı kısıtlı araçlarda kullanımı uygundur.