Uygun Fiyat Kaliteli Ürün
Toptan ve Perakende Elektrik Malzemeleri

Tüm projeleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilediğiniz ürünü online mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Solar Enerji Tarımsal Sulama Sistemleri

  Solar Enerji Günümüzde hala kırsal kesimlerde fosil yakıt desteğiyle sulama yapılması geleneği devam etse de, bu konuyla ilgili solar enerjinin tarım sulama sistemleri üzerinde kullanımı gün geçtikçe artıyor. Özellikle elektrik şebekesinden uzaktaki arazilerin sulanması konusunda elektrik masraflarının yükü ağır olduğundan güneş enerjisinin kullanımı çiftlik sahipleri tarafından tercih edilir hale gelmiş durumda.   Özellikle anakent şehirlerde organik ürünlerin tüketiciler tarafından tercih edilmesi tarımda sulama ve organik ürün yetiştirme çalışmalarını arttırdı. Organik ürünlerin yetiştirilmesi konusunda teknolojik gelişmeler üreticilerin hasat zamanı sağlıklı ürünler elde etmesini sağladı. Güneş enerjisi üreticilerin ihtiyacı olan yatırımları yapmasını sağlıyor.  

Güneş Enerjisinin Tarıma Faydaları

  Solar Enerji  Tarım sulamaları yapılırken suyun akışını düzenli olarak sağlayabilmek için elektrik desteğiyle çalışan basınç pompaları kullanılıyor. Bu pompaların ihtiyacı olan elektriğin üretilmesinde fosil yakıt kullanıldığında çiftlik sahibi boyunu aşan masraflarla boğuşmak zorunda kalıyor. Fosil yakıtın kullanıldığı her alanda olduğu gibi kırsal alanlarda da çevre kirliliğine neden olduğu için çiftlik sahibinin aldığı ürün beklediği kadar verimli olmuyor. Bu sorunların önüne geçmek için çiftlik sahipleri güneş enerjisiyle çalışan sulama metoduna geçiş yapıyor. Bu metodun hem tarım alanlarına hem sahiplerine kazandırdıkları ise:  

  • Tarım sonrası elde edilen ürünlerin kalitesinin artması, sağlığa yararlı besin kaynaklarının üretilmesi,
  • Çiftlik sahibinin baş etmek zorunda olduğu masrafların düşürülmesi, bu sayede tarıma yatırımın desteklenmesi ve
  • Yatırımın dijital teknolojilerle desteklenen akıllı sulama sistemlerine yapılması oluyor.

 

Solar Enerjinin Akıllı Sulamaya Desteği

  Dijital dünyanın kolaylıkları ve profesyonelliği tarım alanlarında da üreticilere yardımcı olmaya devam ediyor. Tarımda akıllı sulama sistemleri adı verilen uygulamalar üreticiler için toprağın nem oranına ve suyun ph derecesine göre gün içerisinde sulama miktarının dijital alanda belirlenebilmesini ve değiştirilmesini sağlıyor. Bu sayede tarım üretimi yapan üreticiler bilimsel olarak toprağın ihtiyacı olan oranda sulama yapmış oluyor.   Akıllı sulama sistemleri bilimsel olarak çalıştığı için verimi arttırıyor. Bu sistemin güneş enerjisiyle desteklenmesi sayesinde çevre kirliliği ve aşırı su kullanma hataları önleniyor. Bunun getirisi olarak üreticiler daha az masrafla daha çok verim almaya başlıyor.  

Güneş Enerjisinin Sulamada Kullanımı

  Solar Enerji Genel elektrik şebekesinden uzaktaki tarım alanları olan üretici sulama konusunda sıkıntılar yaşar. Hangi sistemi kullanırsa kullansın, suyun doğru şekilde tarlalara ulaştırılması için su pompasının basınç gücüne ihtiyaç duyulur. Bu nedenle sulama yapılabilmesi için elektrik enerjisi kullanılır. Şebekeden uzak arazilerin elektriğe ana hattan ulaşması masraflı ve uzun süreçler alır.  Masraflar üreticinin karşılamayacağı noktalara çıkar ve çiftlik sahibini çaresizliğe sürükleyebilir. Güneş enerjisinin sulamada kullanılması sayesinde uzak arazilerde sulama yapılması sağlanır.   Üretici sadece panellere ve sisteme yatırım yapar. Güneş panelleriyle çalışan sistemin ömrü otuz yılı bulur. Bu sayede üretici, ağır masrafların yükünü omuzlarında attığı gibi kendi tarım alanına da gerekli yatırımları yapabilir.  

Tarımsal Alanda Akıllı Yatırım

  Güneş enerjisiyle çalışan sulama sistemleri içinde yer alan akıllı sulama mekaniğine tarımsal üretim araçları arasında yer vermek, yapılacak ilk yatırım adımları olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı sulama uygulamaları teknolojik cihazlarla desteklenen ve bilimsel verilerin ışığında gerçekleştirilen çalışmaları kapsar. Bu sayede üreticiler hasat zamanı geldiğinde yatırım yaptıkları uygulamaların verimini toplar.   Güneş enerjisi desteğiyle uygulanan akıllı sulama sayesinde üretici günümüzde, özellikle şehirlerde tercih edilen organik besinleri üretmiş olur.  Üretici kendi ürünlerinin pazarda daha çok tercih edilmesiyle kazanç sağlar. Bu kazançla birlikte üretimindeki kalite artışı, yatırımlarını arttırmasına ve üretiminin büyümesine yardımcı olur.