Uygun Fiyat Kaliteli Ürün
Toptan ve Perakende Elektrik Malzemeleri

Tüm projeleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilediğiniz ürünü online mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Ürün Katalogları

SF3 Pano 

Sf3 Pano Tic. Ltd. Şti 2021 yılında kurulan ve alçak gerilim dağıtım pano - elektrik sektöründe faaliyet gösteren  imalatçı/ üretici bir firmadır.  Merkezi İstanbul -Başakşehir de yer almaktadır.

Sf3 Pano elektrik, otomasyon ve kontrol ile ilgili alanlarda lider yeteneklere sahip, teknoloji odaklı bir şirkettir. Endüstriyel veya bina için elektrik panosu, kontrol panosu, elektrik sistemi tasarımı ve üretimi, otomasyon sistemi uygulama alanlarında en uygun çözümler üretmektedir. Müşterilerin değişken ihtiyaçlarına göre yüksek performans gösteren güvenilir ve çeşitli alçak gerilim panellerini üretmektedir. Sf3 Panonun hedefi, alçak gerilim elektrikli ekipman alanında pazar lideri olmak ve elektrik sektörü için güvenilir, yetkin bir ortak olarak kabul görmektir.

Sf3 Pano çalışmaları ulusal ve uluslararası pazarda çok tanınmış bir marka olmak amacıyla müşteri memnuniyetine odaklanarak çözümler üretmektedir. Nitelikli bir teknik ekip ile birlikte, kalite ve hizmeti temsil etmektedir.

Sf3 pano çözümleri ile sınıfının gelişmiş özelliklere ve işlevselliğe sahip kapsamlı bir panel yelpazesi sunmaktadır.  Bunlar; yüksek dayanıklılık, mükemmel performans ve düşük bakım maliyetidir.

Müşteriye gerçek katma değer sunan yenilikçi alçak gerilim panel üreticilerinden biri olarak, yüksek kaliteli hizmetler vermektedir. Müşterilerine projelerinde danışmanlık yapıyor. Sf3 Pano Bakımı, teknik çözümler üretiyor ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılaşmaktadır.

Elektrik kontrol panelleri konusunda sf3 pano da yenilikçi, uyarlanabilir, müşteri odaklı ve hepsinden önemlisi güvenilir hizmet vermektedir. geniş üretim ekipmanı, süreçler ve otomasyon teknik personel tarafından . ürünü tüm geliştirme aşamalarından geçmektedir

Sf3 Pano çalışma prensibi alçak gerilim elektrik dağıtım panoları ve özellikleri:

Dağıtım panosu, tüm gelen güç kaynaklarının, her biri panonun sigortaları veya anahtarlama cihazları tarafından yönetilen ve korunan ayrı devrelere bölündüğü noktadır.

sf3 pano çalışması operasyon şekli

Satılacak ürünü veya hizmetin türünü, adedini ve teknik bilgiler alındıktan sonra teklif değerlendirilmektedir. Ardından müşteriye panoların teknik çizimi ve şablonlar hazırlanarak doküman ile sunulur. Müşterinin siparişine özel proje onaylanıp üretim sürecine geçildikten sonra deneyimli teknik ekip tarafından ıso 9001:2015 kalite yönetim sistemi uygulamaları çerçevesinde üretim ve kontrol gerçekleştirilerek proje sonlandırılır. Üretim ve test aşamalarını gerçekleştiren uzman ekip, teslimat ve satış sonrası hizmetleri ile son kullanıcı- müşteriye hizmeti teslim etmektedir.

Elektrik panolarının bakımı zamanında yapılmalıdır. Panolar bulundukları görev ve yere göre birbirinden farklı olma özelliği taşımaktadır. Yapılan panolar iş sağlığı ve güvenliği açısından önemlidir.

Ana dağıtım panoları: alçak gerilim elektrik dağıtım panoları, ister endüstri sektöründe olsun ister veri merkezleri, hastaneler ya da binalar: havaalanları, alışveriş merkezleri, hiper/süpermarketler, oteller, sergi merkezleri altyapılarında olsun kesintisiz sürekli koruma sağlar.

MCC Panoları

Hareket kontrol sistemlerini programlama tekniğine denilir. Motor gibi ürünlerin otomatik veya manuel olarak uzaktan veya yakından kontrolünü sağlayan sistemdir. Birden fazla kabin içerisinde montajı yapılır. Tesislerde, çoklu kullanılan pano tipidir. Motorların beslenmesi ve kumanda edilmesi pano ile yapılmaktadır. Sistemdeki tüm elektrik ekipmanları, aşırı gerilim düşümü ve yükselmesine karşı otomatik olarak korunur. Alışveriş merkezlerinde, fabrikalarda, akıllı binalarda, arıtma tesislerinde, ulaştırma tesisleri gibi yerlerde kullanılır.  DDC panolar ile kontrol edilir. Uzun süreli kullanım sağlar, kalite standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Sac gövdesi sayesinde aşırı darbelere karşı dayanıklıdır.

Çekmeceli Panolar

Özellikle işletme sürekliliğinin ve güvenirliğin çok önemli olduğu sektörlerde sıkça kullanılmaktadır. Herhangi bir arıza durumunda sistemin durdurulmasına gerek duyulmadan çekmece modülleri, yedeği ile değiştirerek sistemde kesinti olmadan çalışmaya devam etmesini sağlar. Elektrik motorunun çok fazla olduğu alanda kullanılır. Enerjiyi kesmeden ünite değişimi istenirse yapılabilir. Çekmeceler kolayca çıkarılıp takılabilme özelliğine sahiptir. Yüksek güvenlik sağlayan anahtarlama sistemi mevcuttur. Klasik bağlantı modelinden biraz farklıdır.

Tali Dağıtım Panoları

Tali Dağıtım panosu nedir dersek eğer endüstri tesislerinde, yapılarda ve binalarda  elektrik enerjinin kullanıldığı alanlarda dağıtımını sağlayan panolardır. Elektrik sisteminde dağıtımın yapıldığı ana pano olma özelliği taşır. Elektrik enerjisi direk geldikten sonra bu kısımdan çıkış yapılır. Binaların çeşitli bölgelerinde yer alabilir. Büyük tesis var ise kompanzasyon panosu ile montajı yapılabilir.  Montaj işlemi tamamlandıktan sonra test edilir, güvenli olup olmadığının ölçümü yapılır.

Şantiye Panoları

Daha tamamlanmamış inşaat halindeki bina ve tesislerin elektrik ihtiyacının karşılanması için kullanılır.

Sayaç Panoları

 Toplu konutlar, İş Merkezleri ve Alışveriş Merkezlerinde enerji ölçümünü ve güvenliğini en uygun ve istenilen şekilde kumanda ve kontrol etmek amacı ile kullanılmaktadır. Binaların giriş kısımlarında yer alır. Diğer panolardan ayrı şekilde yapılır. Sayaç mühürleme şartlarını yerine getirecek şekilde montajı yapılır. Elektrik enerjisini doğru şekilde devrelere iletimini yapmaktadır. Aydınlatma güç veya ısı devreleri sürekli kontrol edilmelidir. Sıva üstüne montajı yapılarak takip edilebilir. İçinde kullanılan malzemeler panodan panoya farklılık gösterebilir. Herhangi bir yangın çıkma durumunda kısa devre sorunlarını en aza indirmektedir.

Kompanzasyon Panosu

Kompanzasyon nedir  sorusunun cevabı ise işletmedeki güç katsayılarını düzeltmek için ölçü aletlerinin üzerinde bulunan pano cinsine denilmektedir. Elektrik sistemlerinin daha verimli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Diğerlerine göre bu pano tipi piyasada daha fazla tercih edilmektedir.

 Aslında kompanzasyon panosu nedir sorusunun da cevabını vermiş olduk. Elektrik enerjisini daha güçlü taşımasının sağlanması için bu pano tipine ihtiyaç vardır. Örneğin evlerde bulunan klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve havalandırma cihazları, buzdolabı gibi ürünlerin enerjiye ihtiyaçları vardır. Elektrik enerjisinin ucuz ve kalitesinin yüksek olması gerekir bu sebeple evdeki cihazlara taşınan enerji akışı güçlü olmalıdır. Bunu da sağlayan cihaz kompanzasyon ile olur.  

Kompanzasyon panosunun olmadığı durumlarda şebekede güç kaybı, üretim ve dağıtım sistemini kapasitesinin azalması, gerilimin düşmesi, dağıtım hatlarında taşıma kapasitesinin düşmesine neden olur. Elektrik tasarrufu için en önemli panolardan biridir. Ülke Ekonomisine oldukça yarar sağlamaktadır. Bu yüzden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan kararla kullanılması zorunlu tutulmuştur. Şartlara uygun şekilde kullanılması gerekir.

Kompanzasyon Hesaplama

Burada önemli olan sistem üzerindeki ölçümlerin bilinmesidir. Bu hesaplama şu şekilde yapılabilir.

1000 KVA Trafosu varsa;

S: 1000 KVA

Cos φ: 0,7

Cos φ: 0,95 (istenilen olsun)

P= 1000x0,95 =950

K= kat sayısı

K= 0,69 olsun

Qc=Talep gücü (P) x K

Qc= 950x 0,69 = 655,5’tir.

Bu şekilde kompanzasyon hesabı yapılabilir. Birçok firma bu yüzden ceza almaktadır. Bu basit işlemle alınan cezayı hesaplayabilirsiniz. Farkında olmadan bu ceza elektrik faturalarına yansımaktadır. Bunun önüne geçilirse bu cezayı almadan elektrik tüketimine devam edebilirsiniz.

Bu elektrik panoları hemen hemen her yerde karşımıza çıkabilir. İşletmelerde, binalarda, otellerde, fabrika gibi elektriğin ihtiyaç duyulduğu ortamlarda oldukça sayısı fazladır. Bu elektrik panosu sistemi elektriğin doğru biçimde dağılmasını sağlayarak aşırı yük ve gerilimden cihazı korur. Güvenlidir ve tasarruflu tüketim imkanı verir. Pano bakımı yapılarak performans değerleri artırılabilir ve kullanılan ekipmanların ömrü uzar. Herhangi bir arıza durumunda hemen müdahale edilmeli gerekirse içindeki malzemeler değiştirilmelidir.

Firmamız panonuz ile ilgili sorunlara çözüm üreterek veya projenize en uygun panoyu seçerek müşterilerine yardımcı olmaktadır. Bayiliğini yapmış olduğumuz SF3 Pano ile çalışmalarımızı beraber sürdürmekteyiz. Ayrıca pano bakımı ile Pano alanındaki yetkili kadromuza ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Somelpa Elektrik sf3 pano kurucu ortağıdır tüm elektrik pano çeşitleri geniş pano çözümleriyle sizlerle tüm pano ihtiyaçlarınız için somelpa elektrikle iletişime geçebilirsiniz.