Tüm projeleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilediğiniz ürünü online mağazamızdan satın alabilirsiniz.
Schneider Electric SE, verimlilik ve sürdürülebilirlik için enerji ve otomasyon dijital çözümleri sunan çok uluslu bir Fransız şirketidir. Enerji teknolojileri, gerçek zamanlı otomasyon, yazılım ve hizmetleri birleştirerek evlere, binalara, veri merkezlerine, altyapıya ve sektörlere hitap eder.
Schneider Electric faaliyetlerine 1836 yılında başlayan ve günümüze kadar devam ettirebilen, ürettikleri ürün bazında kendisini dünya çapında uzman konumuna taşımıştır. Schneider Electric, verimlilik ve sürdürülebilirlik için enerji ve otomasyon alanında müşterilerine dijital çözümler sunan çok uluslu Fransız şirketidir. Firmanın üretim yaptığı alanlar arasında enerji teknolojileri, gerçek zamanlı otomasyon, yazılım ve hizmetleri birleştirerek evlere, binalara , veri merkezlerine, altyapıya ve benzeri sektörler bulunmaktadır. Şirket yolculuğuna demir-çelik sanayisiyle başlayıp, 19. yüzyılın sonlarına doğru makine ve gemi yapımı alanında devam etmiş ve daha sonra 20. yüzyılda elektrik ve otomasyon yönetimine dahil olmuşlardır.
Ürün arşivinde sektördeki birçok alandan ürün bulundurmaktadırlar. Ana başlık olarak elektrik tesisat ve kontrol sistemleri, güvenlik ve bina yönetim sistemleri, elektrik dağıtım, güneş enerjisi ve enerji depolama, orta gerilim dağıtımı ve şebeke otomasyonu, kritik güç ve soğutma, endüstriyel otomasyon ve kontrol sayılabilir.
Veri merkezleri, binalar, konutlar, altyapı ve endüstride enerji yönetimi ve otomasyonun dijital alana dönüşümünde sektöre liderlik etmektedir. 100’ü aşkın ülkede çalışmalar yürüten Schneider, düşük gerilim ve güvenli güç, orta gerilim ve otomasyon sistemleri içeren güç yönetimi alanında liderlik pozisyonundadır. Firma, enerji, otomasyon ve yazılımı beraber kullanarak çözümler sunmayı planlamaktadırlar.
Schneider Electric, Türkiye’de 160 yıldan fazla zamandır faaliyet göstermektedir. İlk ticari faaliyet olarak Osmanlı Donanmasına ağır sanayi ürünleri sağlayarak başlanmıştır. 1975 yılında telemekanik satışlarına başlamışlardır.1981-1997 yılları arasında çelik ve gemi yapımından ayrılan şirket ağırlıklı olarak elektrik sektörüne yönelmiştir. 1988 yılında Emek firmasının satın alınmasıyla alçak gerilim ürünlerinin satılması amacıyla Türkiye’de kurulan bayilik ağının yatırımlarına hız kazandırılmıştır. 1977 yılında İzmir’de orta gerilim fabrikası, 1999 yılında şirketin dünya üretim merkezi konumuna gelmiştir. 2009 yılında orta gerilim ürünlerinin ve kesicilerinin üretimini yapmak amacıyla 73,000 m2 fabrikanın yatırımlarına başlamışlardır.
Kurulma amacı; toplumun sahip oldukları enerji ve enerji kaynaklarını en iyi şekil de kullanılmasına yönlendirmek için gelişim ve sürdürülebilirlik arasında doğru ilişkiyi kurmaktır. Kesintisiz ürün, hizmet ve çalışan becerileri geliştirme ve iyileştirme yoluyla müşterileri, hissedarları ve çalışanları tarafından tam memnuniyet sağlamak olan politikayı benimsemişlerdir. Bu politikalar;
Schneider Electric çalışan sayısı, Türkiye’de yaklaşık 2,000’dir. 200 bayi ve ortağı, 18 satış bürosu bulunmaktadır. Schneider bayileri İzmir, Kocaeli, Manisa’daki üç üretim tesisiyle faaliyetlerine devam etmektedirler. Kocaeli’de bulunan trafo fabrikası Schneider Electric Türkiye’nin “LEED GOLD” sertifikalı binasıdır. Bunun yanı sıra Manisa’da bulunan tesis ile Türkiye’deki ilk “BREEAM-in-Use” sertifikalı fabrika konumuna sahiptir. Schneider bayii İstanbul için diğerlerine göre daha önemlidir. Schneider distribütör olarak bizlerde hizmet vermekteyiz.
Şalt malzemeleri; genellikle ayırıcılar, baralar, kesiciler, trafo ve yardımcı araçların bir araya getirilerek, enerjinin toplanmasına veya dağıtmasına yarayan bir tesistir. Transformatörler kullanılarak gerilimin yüksek düzeyden alçağa ya da tam tersine çevrildiği elektrik iletim, üretim ve dağıtım sistemlerinin alt basamağıdır. Şalt malzemeleri genel olarak koruma ve kontrol araçları – anahtarlar ile bir veya birden fazla transformatörden oluşmaktadır.
Orta gerilim modüler hücreler; 36 kW gerilim seviyesine kadar dağıtım şebekesine bağlı olan trafo merkezleri, endüstriyel tesislerin dağıtım merkezleri, indirici veya yükseltici şalt sahalarına benzer dahili ya da harici alanlarda kullanıma uygun olan anahtarlama, koruma ölçme gibi özellikler barındıran orta gerilim şalt malzemelerindendir. Orta gerilim hücreleri, enerjinin kontrollü bir şekilde kullanılmasını amaçlamaktadır.
İşletmeler ve dağıtım şirketlerinin giriş, çıkış, transformatör besleme, ölçü gereksinimleri için kesici, ayırıcı, akım, gerilim trafosu gibi orta gerilim ekipmanlarından oluşan farklı hücre tipleri bulunmaktadır. Ani akım artışı ve kısa devre olması durumunda sistemin akımının kesilmesinden sorumludur. Modüler hücreler dağıtım şebekesinde kullanılan koruma röleleri, kontaktörler, akım ve gerilim transformatörleri, kesiciler, ayırıcılar, kablo giriş noktaları, baralar gibi birçok ekipmanları bünyesinde barındırır ve insanların bu yapılara ulaşabilmelerini kolaylaştırmakla birlikte güvenli hale getirir. Kompakt yapıları vardır. Bakım gerektirmediklerinden dolayı az maliyetlidir. Kolay ve güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir.
Anahtar Priz
Elektrik elemanlarının vazgeçilmez unsuru olan priz Schneider içinde oldukça önemlidir. Farklı priz modelleri ile ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Bunlardan biri akım korumalı prizdir. Cihazın korunmasını sağlayan bu priz modeli oluşabilecek yüksek veya alçak akımda hemen akışı keserek koruma altına almaktadır. 5’li 6’lı veya 8’li olarak kullanılabilen çeşitleri vardır. Elektrik hattında gerilim dalgası TV, ses sistemi, beyaz eşya gibi ürünlerde hasara neden olabilir, bu yüzden akım korumalı priz tercih edilmelidir. Cihazların ömrü uzayarak ekonomik yarar sağlar.
Kaçak Akım Rölesi
Devrede kaçak akımı tespit ederek elektriği keser ve mekanizmanın zarar görmesini engeller. Otomatik tesisatlarda sıkça kullanılmaktadır. Kaçak akım anahtarı devreye gelen ve giden akımları tespit edip birbirleriyle eşit olmasını kontrol eder.
30mA canlıların korunmasında kullanılır.
300mA teçhizatın korunması için kullanılır.
500mA selektivitenin önemli olduğu durumlarda kullanılır.
2 kutuplu veya 4 kutuplu olarak üretilebilmektedir. Tip olarak;
AC tipi alternatif akımlı olan güç devrelerinde kullanılır
A tipi - DC titreşimli olan akımlarda kullanılır.
B tipi süreklilik arz eden akım için kullanılır.
Elektrik güç devrelerin açılıp kapatılması amacıyla kullanılan, elektrikle kontrol edilen bir anahtar olarak adlandırılmaktadır. Kontaktörler, genellikle anahtarlamalı devrelerden çok daha az güçle kontrolü gerçekleştirilmektedir. Çalışma ve kullanım tarzı bakımından kontaktörü diğer anahtar çeşitlerinden ayıran özellik, devreyi daha sık açıp kapamaya ve uzaktan kontrol edilmeye uygun olmasıdır. Genel amaçlı rölelerin yanı sıra kontaktörler doğrudan yüksek akımlı yük cihazlarına bağlanabilecek kapasiteye sahip şekilde tasarlanmıştır. Kontaktörler sadece normalde açık (“A formu”) kontaklarla donatılmıştır. Ağır motor akımlarını keserken oluşabilecek arkı kontrol etme ve bastırma özellikleri bünyesinde bulundurularak tasarlanmıştır.
Kontaktörler, elektrik motorları, aydınlatma, ısıtma, kapasitör sıraları, termal buharlaştırıcılar ve diğer elektrik yüklerini kontrol edebilmek için kullanılmaktadır. En çok kullanılan ürün ise elektrik motorlarıdır.
Bir devre kesiciden farklı olarak, kontaktörlerin kısa devre akımını kesmesi amaçlanmıştır. Aşırı akıma karşı duyarlı değildir. Bu nedenle tek başına kullanılamazlar. Sigorta, motor koruma şalteri ve termik röle gibi parçalarla kullanılması gerekmektedir. Kontaktörlerin boyutları, tek elle tutulabilecek kadar küçük olmanın yanı sıra herhangi bir cihazdan bir metre daha büyük olarak değişim göstermektedir.
Kontaktörün üzerinde iki devre bulunmaktadır. Bunlardan biri uyartım devresi diğeri ise kontak devresidir. Uyartım devresinde akım olduğunda veya akım kesildiğinde bir selenoid tarafından hareket ettirilen sürgü kontak pabuçlarını, kontak plakalarına bastırır veya çeker. Bunun sayesinde düşük voltajlı bir devre yüksek voltajlı bir devreyi kumanda etmektedir.
Schneider elektrik bayileri arasında bulunan firmamız ürünleri temin ederek kısa sürede müşterilerine ulaştırmaktadır. Schneider fiyat listesi 2022 için bizimle iletişime geçiniz.