Uygun Fiyat Kaliteli Ürün
Toptan ve Perakende Elektrik Malzemeleri

Tüm projeleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilediğiniz ürünü online mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Elektrik Dağıtım Panosu

Elektrik panosu diğer bir adıyla elektrik dağıtım panosu içerisinde şalt malzeme ve kabloların olduğu ve elektrik bağlantısını sağlayan bu sayede elektrik akışını gerçekleştiren mekanizmadır. Günümüzde her alanda kullanılan ve elektrik tesisatının en önemli unsurudur. Güvenli ve verimli olması bu sisteme artı avantaj sağlamaktadır.

Enerjinin bir noktadan dağıtımının yapılması gerekir bu enerji donanımın en büyük ihtiyacıdır. İnsan sağlığı ve güvenliği açısından bir panonun içinde kablolar yardımıyla enerji akışı gerçekleşir. Pano yapılırken seçilen malzeme kaliteli ve sağlam olmalıdır. Eğer özensiz malzeme seçilirse büyük hasara neden olabilir. Burada akımda önemlidir, akım direk elektrik devrelerine verilmemelidir.

Evde, Binada, İşyeri gibi alanlarda kullanıldığı için insan yaşamı için önemlidir. Fabrika gibi alanlar büyük ölçekte olduğu için buralarda kullanılan cihaz türleri farklılık gösterebilir. Görünüş olarak çekmeceli veya sabit panolar mevcuttur. Voltaj bakımından ise yüksek, orta ve düşük gerilimli cihazlar vardır. Voltaja uygun diğer elemanlarda seçilmeli ve bağlantısı akım şiddetine göre yapılmalıdır.

Pano tasarımında ise uygulanacak alan titizlikle seçilmelidir. Herhangi voltaj değişiminde etkilenecek cihazlar için özel aksesuarlar kullanılmalıdır. Eğer pano bu şekilde oluşturulmazsa yangına sebebiyet verebilir. Bunun yanında pano yerleşimi mühendisler tarafından yapılıp yerleşim sırasında uygun etiket yapıştırılmalıdır. Etiket dikkat çeken ve uyarı veren nitelikte olmalıdır. Bunun için iş sağlığı ve güvenliği tarafından önerilen sarı renkli etiket kullanılması uygundur. Panoların içinde ise ön kapı, yan saclar, montaj plakası, proje cebi, raf, aksesuar gibi kısımlar bulunur. Eğer pano sıva üstü ise standart şekilde kablo tutucu, giriş çıkış fırçaları, proje cebi, montaj plakası vardır ve bu panolara ayrıca taban sacı, raf, aksesuar, taşıma mapası gibi ürünler eklenebilir. Yapılacak pano özel olarak tasarlanabilir, içerisine ihtiyaca göre ürünler eklenir. Sac kalınlığı, renk, gövde, kapaklar, montaj plakası müşteri tarafından istediği şekilde değiştirilebilir. Burada ürünü alan kişi kullanım alanına ve ihtiyaç duyulan boyuta ve uygulama yapılacak cihazların hassasiyet durumuna göre seçim yapmalıdır.

Pano yapılmadan önce bilgisayar programlarında iskeleti yapılarak ölçüleri ayarlanır ve ona göre yapımına başlanır. Burada öncelikli olarak iç malzemenin özellikleridir, reaktif elektrik sayacı, elektrik baraları, güç kondaktörleri, voltmetre, ampermetre, güç rölesi, elektrik rölesi gibi malzemeler kullanılacak işe uygun özellikte olmalıdır. Seçilen aksesuarların uygun şekilde pano içine düzenlenmelidir. Elektrik panosu ölçüleri sorusunun cevabı ise içindeki malzeme ve kablo geçişleri ayarlandıktan sonra uzman kişiler tarafından belirlenir. Eae pano ölçüleri ise aksesuarlara göre hacmi tespit edilerek yapılır. Bununla birlikte düzenli aralıklarla bakım yapılmalı çünkü mekanizmada oluşabilecek en küçük arıza büyük maddi kayıplara neden olabilir. Bu yüzden belirli aralıklarla kontrol edilmelidir.  Pano bakımı;

  1. İşçi sağlığı ve güvenliği açısından önem taşır.
  2. Çalışma alanlarının güvenliği sağlanmış olur.
  3. Tesisteki elektrik pano malzemelerinin düzeni sağlanmış olur.
  4. Kullanılan malzemelerin ömrü uzar.
  5. Meydana gelecek arıza veya yangınların önüne geçilmiş olur.
  6. Herhangi bir durumda üretim kaybı yaşamanızı engeller.
  7. Rutin testlere tabii tutularak ölçümleri yapılır ve dayanıklılığı artar.

Pano bakımı aşamaları;

  1. Panonun enerjisi kesilerek şebeke çıkışı, jeneratör çıkışı ve yük şalterini açın
  2. Ana giriş değerini rapora işleyin
  3. Giriş gerilimi kontrol ederek kaydedin
  4. Son olarak akım ve kablo kesiti kontrol edilmelidir.

Elektrik panosu çeşitleri ise şunlardır;

  1. Piyano Panolar
  2. Dikili Tip Pano
  3. Taban Saclı Pano
  4. Şantiye Panoları
  5. Sayaç Panolar
  6. Rack Kabinler
  7. Gemi Panoları
  8. İç Perdeli Panolar
  9. Özel Üretim Panoları
  10. Camlı Pano
  11. Duvar Tipi Pano

Eae Pano

Piyano Pano; Makine ve otomasyon sistemlerinde uzaktan kumanda ile kontrol amaçlı üretilen panolardır. Metal malzemeden üretimi yapılmaktadır. Metal olmasının sebebi ise endüstriyel alanda sağlam olması için yapılmıştır.

Camlı Pano; Sağlam kilit yapısıyla ve dış yüzeyi camlı olan pano tipidir. Tasarım açısından diğerlerinden farklı ve kullanışlıdır. Eae camlı pano üretiminde oldukça başarılıdır. Cam tutucuları güvenli şekilde montajını yapmaktadır. Ön örtü düzeneği ile elektrik çarpmasına karşı korur. Estetik olarak diğerlerine göre daha şık yapıdadır.

Çekmeceli Pano; Çekmeceli şekilde kısımlara ayrıldığı elektrik motorlarının beslendiği kuvvet ile kontrol merkezlerinde kullanılan bir tiptir. Sistemdeki her çıkış için çekmece bulunmaktadır. Eae çekmeceli pano ürünleri güvenliği en üst seviyede tutmaktadır. Herhangi bir arıza durumunda çekmeceyi değiştirebilme imkanı verir.

Duvar Tipi Pano; Özellikle alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler gibi binalar için tasarlanmıştır. Toz ve suya karşı dayanıklıdır. Camlı kapı uygulanabilir. Ayrıca kapı yönü değiştirilip istenilen şekilde takılabilmektedir. Eae duvar tipi pano modelleri uygunluk sertifikaları ile kabinleri zamana ve mekana dayanıklıdır. Uygulanacak alan belirlenerek montajı hızlı şekilde yapılabilir.  

Dikili Tip Pano; Elektrik akımının dağıtılması, kontrol edilmesi amacıyla tasarlanmıştır. İhtiyaca göre yapımı mevcuttur. İç perdeli, taban saclı, küçük bölmeli şeklinde yapılmaktadır. Elektrik sistemlerinde oldukça fazla kullanılan türdür. İşyerleri, fabrikalar, avm gibi alanlarda kullanılır. Eae dikili tip pano eloksallı alüminyum profilden imal edilen üst eşik ile estetik bir görünüm sunmaktadır. Sağlam kilit sistemiyle gövdeye 4 farklı noktadan tutunmasını sağlar. IP55 koruma sınıfı sayesinde suya ve toza dayanıklıdır. Kuvvetli iskelet yapısı ile kapakların montajlanması kolaydır. Geniş ön kapı seçenekleri ile isteğe göre tercih edilebilir. Arkada ve önde kapı kullanımı ve köşe modülü vardır. Havalandırma yarıklı kapılar standart olarak seçilebilmektedir. Yatay bölme ile kuvvetli akımlara karşı mekanizmayı korur.

Şantiye Panosu; İnşaat halinde bulunan bina ve tesislerin elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılır. Dış mekan panolarıdır ve açık alanda kullanılır. Suya toza dayanıklıdır.

Harici Tip Pano; Açık havada kullanılabilecek panolardır. Dış hava şartlarına göre dayanıklıdır.

Ayaklı Elektrik Panosu; Kablo ve şalt malzemelerin bulunduğu ayakla desteklene tipidir. Oldukça kullanışlıdır, son zamanlarda üretimi artmıştır.

Sıva altı panolar ise panonun belli bir kısmı sıva altı kalmaktadır, kapak kısmı sıvanın dış kısmında yer alır.

Terminal Kutuları; 270 derece bağlantı vidası sayesinde kolay montaj imkanı verir. IP66 koruma sınıfına bağlıdır. Geniş kutu ağız açıklığı mevcuttur. Kullanışlı braketleri ile duvar montajı hızlı ve kolay şekilde yapılır.

Kumanda Konsolları; Ekipmanların korunması amacıyla üretimi yapılmıştır.

Eae Pano partnerleri arasında olan firmamız sektördeki pano ihtiyacını karşılamaktadır. Eae uzman kadrosu ile pano sektöründe lider konumdadır. Bizde bayiliğini yaptığımız bu firma ile satış sonrası destek ekibimizle pano sorunlarınızı hızlı şekilde çözüme ulaştırmaktayız.